Преглед на частични повреди на хладилен камион хладилни агрегати и някои обобщение по поддръжка на машини за студено

- Mar 21, 2019-

Лятото идва, много хладилни камиони трябва да се притеснявате за различните откази на студена машина. Ето някои настинка машина аномалии и просто обобщава съответните причини. Ако смятате, че трябва да съберете ги и др. Също така има позоваване, когато се натъкват на проблеми, свързани с

Първо студена машина не хладен

1 хладилен агент не е достатъчно;

2 компресор е повредена;

3, колана е прекъсната;

4, кондензатора е блокиран;

5. устройството за управление е повредена;

6. налягане ключа е повредена;

7, електронни вентилаторът не работи;

8 разширяване valve е повредена;

9, газопроводът се замразява;

10 фен е повреден.

Второ студена машината понякога е студено и понякога не е студено

1. на тръбопровода за студена машина е замразено;

2, температурата на водата е висока и топлината не е добро;

3. тръбопровод налягането е прекалено висока;

4 разширяване valve е повредена;

5, сняг не е достатъчно;

6. налягане ключа е повредена;

7, компресора не работи правилно

Трето на студена машина е от студения вятър, докато горещ въздух

1 хладилен агент не е достатъчно;

2 разширяване valve е повредена;

3 мощността на компресора е ниско и високо и ниско налягане, не са нормални;

4. твърде много хладилен агент;

5 студено режим е повреден и разпределението на въздуха не е добро.

Четвърто, студена машина охлаждане е бавен

1 хладилен налягане не е достатъчно;

2 разширяване бутилка на разширяване valve е блокиран, отваряне не е достатъчно и е замразена;

3. системата има влага примеси;

4, температурата на водата е висока, топлината не е добро, вентилаторът не работи;

5, компресорна мощност е ниска;

6. налягане ключа е повредена;

7. системата за охладител е твърде мръсен.

По-долу са някои от детайлите на нашите колеги опит в ремонт на студена машина, причините за провала и начин да го избегнат.

Първо компресора е повреден

1. компресор салник течове! Студена машина обикновено има внезапно намаляване или дори да спре използването на студена машина под влияние на пролетта, есента и зимата транспорт стоки и околна температура, вариращи от две до три месеца, повече от половин година, или дори по-дълго! Това причинява на компресора да работи. Замразени маслото остава в дъното на компресора за дълго време. Различните части вътре в машината не са смазани, особено на салник. То ще не бъда "хидратирана" за дълго време. Ако отнема дълго време, ще пляскане и да запечата зле. Това причинява на компресора да протекат!

Решение: Когато използвате хладилник за дълго време, се препоръчва да стартирате системата за около три или пет дни, за да направи системата и компресор напълно работят! Времето не е твърде дълъг, три или пет минути е достатъчно! Това може ефективно да се избегне по-горе проблеми и винаги можете да научите функционирането на системата! Възникнат проблеми във времето за ремонт! (Преди започване на студена машина, трябва да стартирате превозното средство първо!)

2 компресор е заключена! Има много ситуации, които причиняват на компресора да заключите нагоре, като качеството на компресора! Компресор живот! И компресора работи за дълго време и висока интензивност! Тук ние само подчертават случай където компресора е не in употреба, причинява на компресора да заключа!

(1) Избягвайте пускане и спиране студена, когато превозното средство е шофиране с висока скорост! Компресора се задвижва от оригиналното превозно средство мощност. Коланът обикновено е свързано с двигателя. Когато Студената машината е изключена, въртенето на колелото на компресор само действа като колан опъвателно устройство, което се управлява от инерцията! Ако превозното средство започва студена машината при шофиране с висока скорост, съединител компресор е затворен, и изведнъж се увеличава силата. По това време не само колана не може да устои, но щетите на компресора също е голям! Значително се увеличава шанса за заключване!

(2 кондензатора горещина разсейване нето трябва да се почистват редовно да се избегне прекомерното чужди тела, блокиране на разсейване на топлината нето! Температурата не може да бъде бързо разсейва и продължава да бъде гореща! Налягането в системата нараства постоянно! Лек студен система за високо налягане аларма! По-важното системата е под високо налягане за дълго време, и компресора е все още работи. След границата на компресора то трябва да бъде заключена! Така че да не се подценява чужди тела, прикрепен към кондензатора нето не се страхувайте от неприятности, е необходимо да почистите и го поддържа много често!

Метод за почистване: използвайте воден пистолет за високо налягане или газ под високо налягане за директно подравняване с радиатор за изплакване! Не забравяйте да вземете чужди обекти с остри неща!

Второ на компресора скоба трябва да се проверяват често! Проверете дали винтовете са широки и коланът е стегнат! Ако възникнат проблеми, те трябва да бъдат решени във времето! Избягвайте ненужните загуби поради малка небрежност!