Избор на автомобил за хладилни камиони

- Aug 09, 2019-

Автомобилът на хладилния камион е различен от обикновения микробус, който трябва да има добри херметични показатели и топлоизолационен ефект, така че да осигури хладилния товар в стабилна температура.

Дизайнът на хладилното отделение е главно херметичен и топлоизолационен. По принцип структурата на хладилния камион приема трислойна структура, а вътрешната и външната кожи са изработени от композитни материали като стъклена стоманена плоча, цветна стоманена плоча и алуминиева сплав. Материалът на вътрешната плоча трябва да бъде направен от различни материали в зависимост от стоките, които ще бъдат транспортирани. Най-скъпата вътрешна материална плоча трябва да бъде плоча от неръждаема стомана. Средният междинен слой е топлоизолационен материал и използва предимно материал от полиуретанова пяна. Четирите страни са свързани с полиуретанова пяна чрез високоякостно лепило за образуване на затворен панел.

В допълнение към материала, дебелината на товарното отделение определя и ефекта на топлоизолация. Колкото по-дебел е изолационният слой на товарното отделение, толкова по-добър е изолационният ефект. Въпреки това, пространството вътре в товарното отделение ще бъде намалено, товарният товар ще бъде намален и потребителят трябва да се основава на действителното му положение. Необходимо е да изберете правилната дебелина