Точки за нанасяне на хладилен камион

- May 17, 2019-

1. предварително охлаждане на стоките

● Функцията на хладилната инсталация е да поддържа температурата на стоката по време на транспортиране, а не да охлажда стоките. Ако се използва за охлаждане на стоките (или повишаване на температурата) с ограничена охлаждаща способност, това не само е трудно да се направи, но и ще консумира много гориво.

● За да се гарантира, че стоките винаги са на необходимата температура по време на транспортирането, стоката трябва да бъде охладена до желаната температура преди натоварването.

● Предварителното охлаждане се състои от едно или повече от следните: принудително въздушно охлаждане, вакуумно охлаждане, водно охлаждане, задушаване или лед.

64_看图王.web

2.за опаковане на стоки

● Опаковката на стоките трябва да сведе до минимум натиска на горните стоки върху долните стоки и да намали щетите на стоките.

● Калъфите за опаковане включват дървени кутии, картонени кутии, дървени кошници и кошници с храна и др.

● Чанти на стоки, доколкото е възможно, за да се използват вентилирани материали на обвивката, да се намалят щетите, причинени от компресия.

● Различни изисквания за пресни и замразени стоки

Пластмасовите опаковки не трябва да се използват при транспортиране на пресни стоки, тъй като това затруднява въздушния поток на стоките

Забележка: при транспортиране на замразени продукти режимът за контрол на температурата може да се контролира чрез контрол на температурата на връщащия въздух. При транспортиране на пресни стоки режимът за контрол на температурата трябва да се контролира от температурата на изхода на въздуха, за да се избегне замръзване на стоката!

640_看图王.web

3. Инспекция на превозното средство

● Тяло: проверете тялото на автомобила на хладилника преди да го заредите. Уверете се, че уплътнението на вратата е непокътнато и без износване. Увреждането на изолационния слой ще увеличи топлопроводимостта на кутията и ще повиши риска от повишаване на температурата и корупцията.

● Охладител: проверете дали кондензаторът е покрит с мръсотия, мръсотия, картон или други отпадъци, които блокират въздушния проход.

● Гориво: проверете нивото на горивото в резервоара, за да се уверите, че има достатъчно гориво за нормална работа. Ако е необходимо, добавете подходящо количество гориво.

● Батерия: проверете дали кабелите на батерията са разхлабени, ако е така, ги затегнете своевременно, ако окабеляването е мръсно, моля свържете се с него навреме.

● Гума: проверете износването и налягането на гумата, за да се уверите, че гумата е в добро състояние.

● Обща проверка: проверете общото състояние на системата.Проверете за течове, хлабави болтове, необичайно износване, разхлабени или откачени кабели, и др.

4.За почистването на автомобила

Охладените автомобили трябва да се почистват редовно, за да се гарантира добър ефект на употреба.

● Проверете изпарителя

Повърхността на перката на изпарителя трябва да е свободна от прах, насекоми, хартия или други отпадъци от хартия. Гарантира се максималният въздушен поток през перката. Повърхността на изпарителната бобина вътре в отделението трябва да бъде чиста и свободна от чужди тела.

Поставете всички елементи във ваната на изпарителя, за да не блокирате изхода и да повредите перките.

● Почистете отделението, за да предотвратите замърсяване или запушване на изпарителя на охладителя.

640_看图王.web(1)